2024.04.16. - Csongor

Rizses lecsó kolbásszal

Hozzávalók: 10 dkg húsos füstölt szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek paprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt rizs.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. A szeletelt szalonnákat kiolvasztom, az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedõ alatt puhára párolom. Félidõben belekarikázom a lecsóba való kolbászt, szükség esetén cukorral ízesítem. A kész lecsóba belekeverem a párolt rizst. Puha kenyérrel tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!