2024.03.29. - Auguszta

Gombás húspogácsa grillen sütve

Elkészítés:

A húst földaraboljuk, ledaráljuk. A gombát megtisztítjuk, a szárával együtt nagyon apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. A lehéjazott hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel együtt ezt is belekeverjük. A tojással, a fölaprított petrezselyemmel, a pirospaprikával, a Piros Arannyal és a sóval alaposan összegyúrjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vizes kézzel kb. 10 dekás gombócokat formálunk belôle, majd két tenyerünk között mindegyiket kissé ellapítjuk ugyanúgy, mint a hagyományos vagdalthoz, mert ha nagyon vastag, nem sül át.

Amikor a grillrostély kellôen forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húspogácsákat rárakjuk, és többször megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük, közben egy kevés olajjal kenegetjük. Friss kenyeret és marinírozott paprikát kínálunk hozzá.

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
30 dkg csiperkegomba
1 nagyobb újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém
1 tojás
fél csokor petrezselyem
1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
1 kiskanál Erôs Pista
kb. 1 kiskanál só
2 evôkanál olaj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!