2024.03.29. - Auguszta

Fûszeres, sült sárgarépa

Fûszeres, sült sárgarépa
A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha õ maga is részt vesz az elkészítésében. A fûszeres, sült répa igazán remek!

“Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés elõtt mindig az õ feladata, hogy a fûszeres olajjal megkenje a répákat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
2 csokor répa
2 evõkanál olíva olaj
1 nagy csipet só
1 teáskanál nádcukor
1 teáskanál mélange quatre epices (négyfûszer keverék: õrölt fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió keveréke)
csipet kömény
jó sok õrölt rózsabors
ízlés szerint chili (csak a felnõttek adagjára kerül)

A sárgarépát meg kell pucolni, majd hosszában félbe vágni – kisebbeket egyben lehet hagyni -, és vágott felükkel lefelé egy tepsire sorakoztatni. Az olíva olajat össze kell keverni a sóval, a nádcukorral valamint a fûszerekkel és egy (szilikonos) ecsettel vékonyan meg kell kenni a répákat. 200 fokos sütõben 20-30 perc alatt meg kell sütni.

Alkalmas köretnek, de mi (én és a fiam) vacsorára benyomtunk másfél csokor répát. Szeretem, ha a gyerekem zöldséget eszik.

Myreille

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!