2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Medvehagymás pesto

Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy száraz serpenyõben megpirítjuk kissé a fenyõmagot. Bedobjuk az aprítógépbe. A chilikbõl eltávolítjuk a magokatt, és az ereket. Szintén berakjuk az aprítógépbe. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, és az aprítógépbe tesszük. Ledaráljuk õket.

Belerakjuk a reszelt sajtot, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és hozzáöntünk annyi olívaolajat, amennyit felvesz, összemixeljük. Egy kis üvegbe tesszük, a tetejére is önthetünk egy kis olívaolajat, hogy lezárja, majd lefedjük, és hûtõszekrényben tárolhatjuk, vagy felhasználjuk tetszés szerint.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!