2024.04.25. - Márk

Tárkonyos bárányleves

Hozzávalók: 30 dkg bárány színhús, 2-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 1 citrom, 1-1 dl tejföl és tejszín, 2 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, tárkonylevél, tárkonyecet, só, õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, és rászórjuk a felkockázott bárányhúst, és ha kifehéredett, a feldarabolt zöldségeket, és a felaprított tárkonylevelet is. Sóval, borssal fûszerezzük, és egy rövid ideig a saját levében pároljuk. Jó egyliternyi vízzel felengedjük (ha van csontlé, akkor azzal), és lassú tûzön forraljuk. Ha a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Pikánsra ízesítjük a tárkonyecettel, a citromlével, és ha jól kiforraltuk, a tûzrõl levéve belecsorgatjuk a tejszínt. Azonnal tálalható. Mindenki az ízlésének megfelelõen tovább savanyíthatja tárkonyecettel.

Ezt a tormalevest húsvét után is elkészíthetjük, amikor már rá sem bírunk nézni a sonkára eredeti formájában. A sonkalével és a friss tormával együtt ízletes elegyet alkot, és levesként fogyasztva megvan a változatosság érzése is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!