2024.04.23. - Béla

Görög húsvéti leves

Hozzávalók: 1 bárány máj, tüdõ, szív, 10 dkg rizs, 5 dkg vaj, 2 hagyma, 2 tojássárgája, 1 citrom, 1 csokor kapor, bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megmossuk a belsóségeket, és nagyméretû fazékba feltesszük fõni. Lehabolás után belekeverjük a citromlevet, fûszereket, és még fél órát fõzzük. Utána eltávolítjuk a belsõségeket, és feldaraboljuk õket.

A hagymát felkarikázzuk, megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a húst, kaprot, borsot, rizst, felöntjük a húslével, és addig fõzzük, amíg a rizs puha nem lesz. A tojást, citromlevet összekeverjük és ráöntjük a levest.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!