2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Húsvéti muffin

Hozzávalók: 12 darabhoz, 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 2 kk. sütõpor, 2 kk. szódabikarbóna, 1 cs. vaníliás cukor, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, 1 csipet só, 1 ek. méz, 1 tk. rum csokis mazsolás drazsé, szines csokidara, szines apró tojáscukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Külön tálba a száraz alapanyagokat, és külön tálba a nedves alapanyagokat. A tojásokat csak lágyra kell felverni. Majd összedolgozzuk a két tál tartalmát. Kivajazott muffinformába öntjük. A kivajazásra nincs szükség, ha papírkosárkákat vagy szilikon muffinformát használunk a sütéshez.

A formát csak 3/4-ig töltsük meg, különben a sütemény túlcsordul. A kis adagokba beleteszünk 5 db csokis mazsolás drazsét. A muffin 200 fokon, elõmelegített sütõben 20 perc alatt elkészül. Tûpróba! Még melegen kidíszítjük a tetejüket színes csokidarával vagy színes apró tojáscukorral.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!