2024.04.20. - Tivadar

Füstölt húsvéti leves

Hozzávalók: 15 dkg sonka, 1,2 db sonkacsont, 20 dkg borjúhús, 5 dkg mangalica zsír, 4 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, fûszerpaprika, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy liter vízben feltesszük fõni a csontot és a húst. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott sonkát, majd a fokhagymát is, hozzáadjuk a húshoz. Meghintjük a készülõ levest fûszerpaprikával, sózzuk. Addig fõzzük, míg a hús meg ne puhul.

Egy felmelegített cserépedényekbe tálaljuk a következõképpen: mindegyik csésze aljába beleütünk egy tojást, ráteszünk egy-két szelet házi kenyeret, majd erre merjük a levest.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!