2024.04.23. - Béla

Ernyey Béla – Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok

Ernyey Béla – Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok
Ernyey Béla színész, író – és közismerten nagy ínyenc, aki korábbi könyveiben és fõzõmûsorokban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de fõzni is szeret (és tud!).

Elsõ szakácskönyvével, az Ünnepek és hétköznapok-kal Ernyey részben nagyanyjának, egy igazi erdélyi nagyasszonynak állít emléket: a tõle örökölt, féltve õrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában. A békebeli, bõséges lakomákat idézõ finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg Ernyey.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A feleségével, Balaton Dórával közösen írt kötetben számos jól használható receptet kínál a rohanós hétköznapokra is, sõt: borral készülõ különlegességeket és rafinált desszerteket is ajánl olvasóinak a – saját bevallása szerint – „haspók” szerzõpáros.

A szakácskönyv receptjei között egyaránt megtalálható kezdõknek is javasolt, egyszerû típus, illetve nagyobb felkészültséget igénylõ, bonyolult leírás is. A kötetben minden recepthez tartozik egy-egy ínycsiklandozó ételfotó is.

A lenyûgözõ fényképekkel díszített, 240 oldalas, már-már mûvészeti albumnak is beillõ kötetet borajánlások, hasznos tanácsok, a házaspár életébõl ellesett életképek és könnyed, a humort sem nélkülözõ élet- és ételtörténetek teszik teljessé.

A kötet kapható a Líra, Libri, Alexandra, Tesco, Auchan, Cora hálózatában országszerte, valamint független terjesztõknél.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!