Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy kis vajjal kitûnõ reggeli nálunk. Ennek a videonak a segítségével tanultam meg a hatos fonást. Akinek ez túl bonyolult lenne, az készítsen két, hármas fonású kalácsot.
elkészítés
Kenyérsütõ gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütõ helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztõt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Majd a 3. lépéstõl folytatjuk.). Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p).
Lisztezett felületen 6 egyenlõ részre osztjuk a tésztát, egyenlõ vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk. Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük. 175 fokos sütõben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütõbe.). Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihûlni.
Jó étvágyat!