Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Öntsük bele az élesztõs keveréket és fokozatosan dolgozzuk össze a liszttel, míg az edény falától el nem válik. Kilisztezett deszkán további 10 percig gyúrjuk, míg egyenletes és nyúlós nem lesz. Ezután tegyük a tésztát egy tiszta edénybe, mindkét oldalát kenjük meg olvasztott vajjal és egy konyharuhával lefedve állítsuk meleg helyre, míg a duplájára nem dagad.
Üssük ki a tésztát az edénybõl és tegyük újra kilisztezett gyúródeszkára, gyúrjuk át és vágjuk 3 egyenlõ részre. Sodorjunk mindegyikbõl egy 30 centiméteres hurkát, nyomjuk össze végüket és a szálakat copffonási technikával tekerjük össze.
Amikor a szálak végére értünk, azokat ismét nyomjuk össze. Ezt tegyük egy kizsírozott tepsibe és fedjük le egy konyharuhával. Ismét hagyjuk állni, míg duplájára nem dagad ( a melegtõl függõen 1-2 óra lehet ), a tetejét kenjük meg tojással és szórjunk rá szezámmagot és középmeleg sütõben 30 percig aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!