2024.03.29. - Auguszta

Gyümölcsleves

2 dl vizet 1 evõkanál kristálycukorral 1-2 szem szegfûszeggel, körömnyi fahéjdarabkával és kis szelet citromhéjjal felforralunk (1 évesnél, kisebb babáknál csak cukorral).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A felforrt vízbõl a fûszereket leszûrjük, majd beleteszünk 10 dkg értelemszerûen megtisztított és feldarabolt gyümölcsöt (sárga- vagy õszibarackot, meggyet, cseresznyét, almát, körtét), és 5-10 percig fõzzük. (Finomabb a leves, ha ezután a gyümölcs felét turmixoljuk, majd a turmixolt gyümölcsöt újra a levesbe tesszük.)

Egy zacskós vaníliás pudingporból 1 csapott evõkanálnyit elkeverünk 1 dl tejjel (1 évesnél kisebb babáknak tápszerrel). A pudingos tejet a levesbe öntjük. A levest folyamatosan kevergetve még egyszer felforraljuk. Kisbabáknak pépesítve, szitán áttörve akár cumisüvegbõl is adhatjuk. Nagyobbaknak kis tálkában tejszínhabrózsával díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!