2024.04.23. - Béla

Isler

Hozzávalók: 50 dkg tönköly liszt, 25 dkg reszelt sárgarépa, 1 mk borkõpor, 1 mk szódabikarbóna, 4 dl víz, 1/2 mk, ánizsmag, 1/2 mk szegfûszeg, 1 dl olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A 4 dl vízbõl elveszünk 1 dl-t és melegre hevítjük. Beletesszük a szódabikarbónát és a borkõport, megkavarjuk, a sárgarépára öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, olajat, fûszereket és a maradék langyos vizet. Lágy tésztát gyúrunk belõle. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtódeszkát vastagon megszórjuk zabkorpával, melyen elnyújtjuk a tésztát kb. másfél cm vastagra. Pohárral kiszaggatjuk. Olajozatlan tepsiben kisütjük.

A töltelék hozzávalói: 5 dkg bio-margarin, 10 dkg dió, 5 dkg karobpor, 3 ek olaj, 4 ek zabkorpa.

A töltelék Elkészítése: 4 ek zabkorpát kevés vízben elkeverjük és forrpontig a gázon hagyjuk. Fedõ alatt duzzasztjuk és hûlni hagyjuk. 5 dkg bio-margarint, 10 dkg darált diót, valódi vanília porral habosra keverjük. A sütemény felét megkenjük a krémmel és szárított meggyszemeket teszünk rá, majd beborítjuk a sütemény másik felével. Karobmázzal bevonjuk a tetejét.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!