2024.04.20. - Tivadar

Zöldborsós zsemlyefelfújt

Hozzávalók: 6 db zsemlye, tej, fél kg zöldborsó, 3 tojás, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

6 darab zsemlyét vékony szeletekre vágunk és tejben megpuhítunk. A kifacsart zsemlyéket összevegyítjük fél kiló, elõzõleg puhára párolt zöldborsóval. A zsemlyeáztatás után visszamaradt tejhez hozzápótolunk még egy keveset és 3 tojás sárgájával elkeverjük.

Összevegyítjük a zsemlyekeverékkel, sózzuk, esetleg kicsit borsozzuk és végül beleforgatjuk a 3 tojás habját is. Gõzben, pudingformába rakva, vagy gondosan kikent tûzálló tálban megsütjük. Mindkét formában jó.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!