2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Húsvéti sonkaleves

Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök), 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl száraz vörösbor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evõkanál natúr reszelt torma, 1 púpozott teáskanál liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A füstölt húst elõzõ nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatólevet leöntjük róla, és 2 l friss vízben tesszük fel fõni. Ha felforrt, kis lángon addig fõzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad. Levébõl kivéve nagyon éles késsel - rostjaira merõlegesen - kockákra vagdaljuk. (Azért kell nagyon éles kés, mert a meleg sonkát nehéz szeletelni.)

A sonkalébe beletesszük az összes megtisztított és vékony hasábokra vagdalt vegyes zöldséget, a hagymát és a sonkakockákat. Ha a zöldség is megfõtt, akkor a lisztet simára keverjük a borral, a tejföllel és a tejszínnel, beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet, és a forrásban lévõ levest behabarjuk vele.

Tálaláskor a natúr reszelt tormára merjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!