2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Amerikai tojáslepény

Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg angolszalonna, 1 evõkanálnyi darált sós mogyoró (vagy sótlan mogyoró és 1 púpozott késhegynyi só), 2 közepes nagyságú ecetes uborka, törött fekete bors és só ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az angolszalonnáról levágjuk a zsírréteget és nagyon apróra vagdalva kisütjük. Rátesszük az almareszelõn lereszelt uborkát meg a vékony csíkokra metélt angolszalonna húsos részét. Pár percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a tejföllel habosra vert, megsózott és megborsozott tojást. Keverés nélkül addig sütjük, míg az alja pirosra nem sült.

(Palacsintasütõben vagy teflonbevonatú serpenyõben a legjobb készíteni) A serpenyõbõl tálra csúsztatjuk, megszórjuk a darált mogyoróval, megsózzuk (feltéve, ha nem sós mogyorót használunk), és azonnal felcsavarjuk, mint a palacsintát szokás. Vékonyra felkarikázzuk és a serpenyõbe egy-két percre visszatéve, forrón, sör mellé kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!