2024.03.29. - Auguszta

Kellevél tökkel

Hozzávalók: kelkáposzta, köles vagy rizs, olaj, szójaszósz, vörös- és fokhagyma, majoránna, szegfûbors, köménymag, szójagranulátum, zabkorpa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kelkáposztát meleg vízben hagyjuk pár percig, leválasztjuk a kívánt mennyiségû levelet és a vastag erét levágjuk, majd a következõ tölteléket tesszük bele: A kölest vagy rizst megfõzzük, olajon vörös- és fokhagymát dinsztelünk, majoránnát, szegfûborsot, köménymagot teszünk még bele.

A szójagranulátumot vízben megáztatjuk, kevés olajon zsírjára sütjük, miközben adunk hozzá majorannát, szegfûborsot, köménymagot. A két masszát összekeverjük; ha lágy lett a massza, zabkorpát teszünk hozzá, Úgy töltjük meg a kelleveleket, mint a hagyományos töltött káposztát. Tepsibe rakjuk, a tetejét olajjal megcsurgatjuk és rózsaszínûre sütjük.

Ha kihûlt a káposzta, még találás elõtt egy kevés szójaszószt csurgatunk a káposztára, vagy ha már tányéron van és felszeleteltük, akkor csurgatunk rá szójaszószt. Nyers kellevelet fogyasztunk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!