2024.03.29. - Auguszta

Tökpörkölt

Hozzávalók: tök, kapor, vöröshagyma, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, köles, zöldhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kaporszárat vízben kb. 5 percig fõzzük. A levével fogjuk felönteni a pörköltet. Vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd piros porpaprikát és aprított nyers paprikát adunk hozzá. Kb. 5 percig fõzzük. A kockára vágott tököt beletesszük és félpuhára fõzzük. A tûzrõl levesszük a pörköltet és kaporlevelet aprítva még teszünk hozzá és fedõ alatt állni hagyjuk. Tálalás elõtt fûszeres szójaszószt adunk hozzá. Az áztatott kölest megfõzzük, hûlt állapotban fûszeres szójaszószt keverünk bele.

Salátának nyers, reszelt tököt adjunk mellé, melybe kaporlevelet és fûszeres szójaszószt, zöldhagymát teszünk. Lehet tökszelettel is fogyasztani, ilyenkor a tököt mártjuk a fûszeres olajba.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!