2024.04.24. - György

Sonkás tészta

Hozzávalók: darált sonka 25 dkg, tejföl 3 dl, tojás 2 db.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Gyúrt tészta: liszt 1 kg, tojás 4 db.

Porhanyós tészta: vaj 6 dkg, liszt 15 dkg, tejföl 1/2 dl, tojássárgája 1/2 db.

Készítünk finom gyúrt tésztát, kockára vágjuk, derelyemetélõvel, azután kifõzzük. Ez alatt elkészítjük hozzá a kifõtt és darált sonkából, tojás, tejföl és kis só összeállított keverékét. Jól megzsírozzuk a tésztát, és az elõbbivel összekeverjük.

Azután készítünk vajból, lisztbõl fél tojás sárgából, fél dl tejfölbõl, pici sóval porhanyós tésztát, kinyújtjuk kerek vékony lapnak, és a lábast kibéleljük vele, majd a kifõtt tésztát beletesszük. Kis vékony porhanyós tésztával le is boríthatjuk.

Sütõben kb. fél óráig pirosra sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!