2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rakott busa csõben sütve

Hozzávalók: 4 db szép busafilé, 4 db nagyobb burgonya, 2 db sárgarépa, olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 4 fej csiperke gomba, 1 db piros paprika (kápia), 1 db hegyes zöldpaprika, 2 db paradicsom, bacon, 1 pohár tejföl, só, õrölt feketebors, 1/2 citrom, 1 dl fehérbor, trappista sajt, zsemlemorzsa, reszelt parmezán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát héjában a sárgarépával megfõzöm, majd meghámozom. Egy tepsibe olajat öntök, megszórom prézlivel. Ráteszem a felkarikázott krumpli felét, arra rákarikázok 1 szál répát. Sózom, borsozom. A busát sózom, borsozom, meglocsolom a citromlével, és ráfektetem a zöldségágyra. Rárakom a felkarikázott hagymát, meglocsolom a fehérborral, majd ráaprítom a gombát. A maradék krumpli- és répakarikákkal befedem, sózom, borsozom. Jön a piros és a zöld paprika, valamint a paradicsom, ezt is sózom, borsozom. Kockázott baconnel megszórom, megpettyezem a tejföllel, végül ráreszelem durva likon a sajtot, s megszórom prézlivel.

Lefedem alufóliával, 180 fokos sütõbe tolom (légkeverõs mód), kb. 45-50 percig sütöm, majd a fóliát levéve grillezve (200 fok, 10 perc) megpirítom. Reszelt parmezánnal meghintve tálalom, hozzá fehérbort kínálok.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!