Hozzávalók: 4 ek zabkorpa, 4 ek tönkölybúza-dara, 2 ek tönkölybúza-korpa, 4 ek olaj, 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 ek lenmag és víz, 1/2 kg alma.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A szódabikarbónát és a borkõport meleg vízben elkeverjük (habozni fog!), beletesszük a fenti gabonát, az olajból csak 2 evõkanállal adunk a masszához. Nokedlinél sûrûbb tésztát kavarunk belõle.
A másik 2 evõkanál olajjal a tepsit kikenjük, majd zabkorpával meghintjük. Erre terítjük rá a tésztát. Sütés után, amikor már hûlt a tészta, sült almából készült masszával megkenjük, darált diót szórunk rá, karobmázzal megcsurgatjuk. (A sült almát turmixoljuk.)
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!