2024.04.23. - Béla

Choron mártás

Hozzávalók: 5 db tojás sárgája, 2, 5 dkg hagyma, 1,5 dkg tárkonylevél, 1 db babérlevél, 3 g törött bors, 2,5 dkg Worcester, 1 dl fehérbor, 30 dkg vaj, 1 dkg só, 0,5 g Cayenne bors, fél citrom, 2, 5 g tárkonyecet, 1, 5 dl tejszín, 5 dkg paradicsompüré.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a megmosott és apróra vágott tárkonyból 0,5 dkg-ot, a törött borsot, egy kevés citrom héját tárkonyecettel és fehérborral fedõ alatt addig fõzzük, amíg a leve majdnem elforrt. Ekkor szûrõruhán átszûrjük egy vastag aljú gyorsforralóba, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejszínt, megsózzuk és a tûzhely szélén lassú egyenletes hõmérsékleten habverõvel folyton keverve, sûrû habszerû mártássá verjük fel.

Ezután levesszük a tûzhelyrõl, és szitán állandó keverés közben hozzáadjuk a már elõzõleg felolvasztott és melegen tartott vajat. Végül citromlével, Cayenne borssal, Worcesterrel ízesítjük és a megmaradt 1 dkg megmosott, és apróra vágott tárkonylevelet hozzákeverjük. Tálalás elõtt habverõvel hozzá keverjük a paradicsompürét. Tojásételekhez, angolos húsokhoz, roston sült halakhoz tálal­hatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!