2024.03.29. - Auguszta

Meleg, pikáns burgonyamártás

Hozzávalók: 2 kisebb burgonya, 25 dkg vegyes leveszöldség, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál tormás mustár, 1 evõkanál kristálycukor, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve és reszelt héja, 1 teáskanál só, 1 púpozott tk pikáns, savanykás lekvár, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát héjában megfõzöm, meghámozom, és még melegen lereszelem. Két evõkanál olajat felforrósítok, ráteszem a megtisztított, felkarikázott leveszöldséget. Néhány percig pirítom, majd fedõ alatt saját levében puhára párolom. Közben a maradék olajon megpirítom a kristálycukrot és felöntöm három evõkanál vízzel.

Addig forralom, amíg a cukor fel nem oldódik benne. A burgonyát meghámozom, kisebb darabokra vágom, és annyi vizet öntök rá, amennyi jól ellepi. Megfõzöm, majd hagyom kihûlni. Ezután levével együtt beleteszem a turmixgép poharába, hozzáadom a párolt zöldséget, a karamelles levet, a citromlevet, a citrom lereszelt héját, a lekvárt, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a mustárt.

Az egészet Péppé zúzom. Ha túl sûrû lenne, kevés vízzel hígítom, majd felforralom. Zsemlegombóccal vagy burgonyagombóccal, esetleg makarónival tálalom. Jól zárható, csavaros tetejû üvegben, a hûtõszekrényben sokáig eláll.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!