2024.04.20. - Tivadar

Karfiolrózsák

Hozzávalók: 1 kg karfiol, só, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa (liszt vagy 20 dkg reszelt sajt, 2 tojás), a sütéshez bõven olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A nagy, rózsáira szedett karmolt sós vízben nem túl puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Elõször lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és bõ, forró olajban szép pirosra sütjük. (A közönséges panírozás helyett bundázhatjuk sajtban is, akkor elõször lisztbe mártjuk a karfiolrózsákat, majd a tojással simára kevert sajtba, és úgy sütjük ki. Vigyázzunk, a sajttól könnyen odakaphat: erõs tû­zön, hirtelen kell körös-körül megpirítani.)

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!