2024.04.20. - Tivadar

Bécsi gyûrûfánk

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tálaláshoz: 2 evõkanál rum, 3 ek sárgabarackíz.

1 dl langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztõt és 1 teáskanálnyi cukrot, majd letakarjuk, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán, tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, majd 5-6 centi vastag rúddá formáljuk. Ebbõl 3 centis darabokat levágunk és egészen vékony rudacskákká sodorjuk.

Két rudat összefogunk és fonatot készítünk belõle, majd gyûrû formájúra meghajlítjuk. Lisztezett deszkán még negyedóráig pihentetjük a gyûrûket, ezután 180 C°-os olajba téve 4-5 perc alatt pirosra sütjük. Lecsurgatjuk a felesleges olajat és tálra rakjuk. Még forrón beleöntjük a közepébe a rummal ízesített barackízt, és melegen tálaljuk. Csak frissen jó. Munkaigényes, de nagyon, finom sütemény.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!