Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
1 dl langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztõt és 1 teáskanálnyi cukrot, majd letakarjuk, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán, tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, majd 5-6 centi vastag rúddá formáljuk. Ebbõl 3 centis darabokat levágunk és egészen vékony rudacskákká sodorjuk.
Két rudat összefogunk és fonatot készítünk belõle, majd gyûrû formájúra meghajlítjuk. Lisztezett deszkán még negyedóráig pihentetjük a gyûrûket, ezután 180 C°-os olajba téve 4-5 perc alatt pirosra sütjük. Lecsurgatjuk a felesleges olajat és tálra rakjuk. Még forrón beleöntjük a közepébe a rummal ízesített barackízt, és melegen tálaljuk. Csak frissen jó. Munkaigényes, de nagyon, finom sütemény.
Jó étvágyat!