2024.04.25. - Márk

Hari priya

Hozzávalók: 1/2 kg zöldborsó, 25 dkg házi sajt, 1,5 kg paradicsom, 2,5 dl tejszín, 1 ek olaj, 1,5 ek õrölt lepkeszegmag, 1/2 ek római kömény, 1/2 kk chili, 1/4 kk kurkuma, 2 kk só, 2 kk cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldborsót sós vízben megfõzzük. A sajtot 2,5 cm-es kockákra vágjuk.

A paradicsomról lehúzzuk a héját és lepasszírozzuk. 1 ek olajat felforrósítunk, megpirítjuk benne a római köményt és a lepkeszegmagot, majd beleszórjuk a chilit és a kurkumát. Felöntjük a paradicsommal, és pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tejszínt, a sót és a cukrot. Kb 20 percig fõzzük, majd belekeverjük a zöldborsót és a sajtot, majd további 15 percig fõzzük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!