rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Narancslekvár

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók: 6 db narancs, 2 db citrom, az elkészítésnél leírt mennyiségû cukor.

    A narancsot és a citromot meg kell tisztítani, a belsõ részében lévõ fehér csutkarészt kivenni. Ezt követõen fel kell kockázni, lemérni, és kétszer annyi súlyú vizet ráönteni. 24 órát állni hagyjuk.

    Másnap a forrástól számított 1/2 órát kell fõzni, majd újabb 24 órát állni hagyni. Ismét le kell mérni, és ugyanannyi súlyú cukorral a forrástól számított 1/2 órát kell fõzni. Langyosra hûtve kis üvegekbe kell tenni, és másnap lezárni.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Csirkemájas burgonyapogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 2 db egész tojás, késhegynyi sütõpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
    zsemlemorzsa.

  • Tojás, vagy snidling mártás

    Négy-öt tojást keményre fõzünk, ha megfõtt megtisztítjuk, a sárgáját szitán áttörjük s 3-4 kanál olajjal, kevés sóval jól elkeverjük.

  • Blutorange

    Az összetevõket némi jéggel összekeverjük egy koktélospohárban. A pohár peremére citromszeletet akasztunk, szívószállal szervírozzuk.

  • Bodzalekvár (bogyóból cigány módra)

    Hozzávalók: 5 kg érett bogyó, 3 kg cukor, 7 dl víz.

  • Rakott burgonya hússal

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 dkg sertéshús, 1 fej apróra vágott hagyma, só, bors, pirospaprika, 6 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2 kanál zsír.

  • Juhtúrós galuska

    Hozzávalók: fél kiló liszt, 2 tojás, 15 deka juhtúró, 4 deka vaj, 2 deci tejföl, 6 deka füstölt szalonna, só.

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók:

    15 dkg Rama margarin, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg darált keksz, 15 dkg finom kristálycukor, 3 ek rum

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Besamelmártás (tejmártás)

    Végy 5 dkg vajat, 5 dkg lisztet, 3 dl tejet, sót, törött borsot. A vajból és a lisztbõl készíts világos rántást, ezt öntsd fel a forró tejjel, s (például habverõvel) keverd simára.

  • Minestrone

    Hozzávalók: 2 l marhahúsleves leszûrve, 20–20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 50 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldbab, egy marék cérnametélt, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt.

  • Medvehagyma leves

    Hozzávalók:

    - 1 csokor medvehagyma
    - 1 kisebb csokor spenót
    - 2 db kisebb burgonya
    - 1 kis szelet szalonna
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 5-7 dkg vaj
    - 1 ek liszt
    - só
    - frissen õrölt bors
    - 1-1,5 dl tejszín

  • Uborkamártás

    Hozzávalók: 2 db közepes csemege uborka, 2 kanál olaj, 2 kanál liszt, só, cukor, pár szál kapor.

  • Köményes stangli

    Hozzávalók:

    35 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, másfél dl langyos víz, 1 teáskanál köménymag, 1 mokkáskanál só

  • Madártej

    Hozzávalók 4 személyre: 1 liter tej, 4 tojás, 4 ek cukor, 5 cm vaníliarúd.

  • Kaliforniai apró rák

    Hozzávalók: 25 dkg apró rák, konzerv vagy mirelit, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek konyak.

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Rafaello

    A vizet a cukorral sziruppá fõzzük, majd belekeverjük a Ramat. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hûlni hagyjuk. (Ideális elõzõ nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, száradni hagyjuk. A kihûlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe bele teszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Elkészítés után kis idõre újra hûtõbe tesszük.

  • Parasztos báránysültek nyárson

    Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom;

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.