2024.04.18. - Andrea, Ilma

Valentin napi édes tojás

Hozzávalók: 4 tojás, 80 gr kristálycukor, 85 gr liszt, 100 gr sütõmargarin, 100 gr csokoládé, 50 gr dió, 1 dl rum, 50 gr kakaópor, 50 gr porcukor, 100 gr csokoládé, durvára vágott dió, csokoládé dara, kókuszreszelék, mandula.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször szétválasztom a tojásokat. Sárgájukat addig keverem a kristálycukor harmadával, amíg a cukor elolvad és kivilágosodik, a tojássárgája pedig fényes lesz. A tojásfehérjéket habbá verem. Mikor a hab még folyós, hozzákeverem (óvatosan) a kristálycukrot, majd addig verem, amíg szép fényes és kemény lesz. Óvatosan keverem el a két anyagot majd a liszttel dolgozom egynemûvé. Papírral bélelt sütõlemezen, 180 °C-os sütõben sütöm meg a piskótamasszát.

Amíg a piskótalap hûl, vízgõzön felolvasztom a csokoládét. A vajat habosra kikeverem, hozzáadom a kakaóport, az olvasztott csokoládé felét, a porcukrot, a rumot. Habos csokoládékrémet keverek belõlük. Apró darabokra vágom a piskótalapot, a csokoládékrémhez keverem a durvára vágott dió felével. Az így kapott masszából tojásokat formázok. Ezeket megdermesztem hûtõben, aztán belemártom a maradék olvasztott csokoládéba. Mielõtt a csoki rádermed, megforgatom kókuszreszelékben, dióban, darabolt mandulában vagy csoki reszelékben.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!