2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gesztenyefõzelék

Hozzávalók: szelídgesztenye, méz, tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

15-20 szem nyers szelídgesztenyét alaposan mossunk meg, éles késsel vágjuk be a héjukat kereszt alakban, ezután tegyük be õket a forró sütõbe kb. 10 percre, amíg a héjuk szétnyílik. Ezután a sütõbõl kivéve kihûtjük, majd gondosan megpucoljuk a gesztenyét, majd annyi vízben, ami szûken ellepi puhára fõzzük. Miután megfõtt, 1 evõkanál mézzel pépesítsük. Ha a baba még nagyon ragaszkodik a tej ízéhez, a gesztenye fõzõvizét, amikor a gesztenye már majdnem puha, felönthetjük 1 dl tejjel (tápszerrel), vagy a pépesítésnél keverhetünk a fõzelékbe 1/2 dl anyatejet.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!