2024.04.20. - Tivadar

Barna rizses leves

Hozzávalók: 1 marék barna rizs, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kávéskanál õrölt kömény, 1 kávéskanál szárított borsika, 1 zellerlevél, 3 szál petrezselyemlevél, 1 evõkanál só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Alaposan megmossuk a rizst, lecsepegtetjük.Az olajon megpirítjuk a lisztet, majd beletesszük a pirospaprikát. A pirospaprikával vigyázunk, rögtön felöntjük vízzel, hogy meg ne égjen. Beletesszük a rizst és bõ vízzel feleresztjük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd beletesszük a száraz fûszereket és a sót.

Alacsony lángon fõzzük, mert hajlamos kifutni. Idõnként keverjük meg. A rizs beszívja a vizet, ezért fõzés közben pótoljuk a vizet. Mikor a rizs puha, beletesszük a zellerlevelet és a petrezselymet, és még egyet forralunk rajta. Tálalás elõtt kivesszük belõle a zeller és petrezselyemágat, a paradicsomhéjat és a paprikát. Télen melegítõ hatású.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!