2024.04.20. - Tivadar

Jaffai csirke

Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 comb, 1 csésze narancslé, 1 csésze fehérbor, 1 fej szeletekre vágott hagyma, 1 szál halványított zeller, 1 reszelt sárgarépa, só, bors, paprika, 3 evõkanál olaj, fél csésze mazsola, ízlés szerint keleti kömény, 1 gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A narancslevet, a bort, a zöldségeket és a fûszereket a kömény kivételével széles serpenyõbe öntjük, felfõzzük, és bõ fél órán át kis lángon pároljuk a húsdarabokat. Ezután kivesszük, letörölgetjük, majd kevés olajjal leöntve, sütõben barnára sütjük. A serpenyõbe öntjük a mazsolát, a narancs gerezdjeit, a reszelt narancshéjat, néhány percig forraljuk, majd a sült húsra öntjük. Még néhány percig sütjük, majd forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!