2024.04.24. - György

Féloldalas lazac

Hozzávalók 4 személyre: 4 lazacfilé, só és bors, 2 mogyoróhagyma, 25 g vaj, 4 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 1 csokor kapor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször készítsük el a mártást. Az összevágott hagymát futtassuk meg a vajon, majd adjuk hozzá a bort és pároljuk néhány percig. Ezután keverjük hozzá a tejszínt és a felaprított kaporral fûszerezzük.

A megtisztított, kiszálkázott lazacfilét jól átmossuk és lecsöpögtetjük. sóval és borssal fûszerezzük, majd elõmelegített grillen az egyik oldalát jól átsütjük. Az elõzõleg elkészített kapros szósszal kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!