2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szilveszteri falatkák

Hozzávalók 4 személyre: 1 tojás, 15 dkg levelestészta, 12 szelet baconszalonna, 24 db aszalt szilva, 4 db virsli.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az elõkészületeket jóval a vendégek érkezése elõtt megtehetjük. Az elsõ koccintás után a tepsit betesszük a sütõbe, és perceken belül szervírozhatjuk is a frissen kisült bor, vagy sörkorcsolyát. Az aszalt szilvába a mag helyére tehetünk egy-egy szem hámozott mandulát vagy diógerezdet – így még finomabb lesz a végeredmény.

Az aszalt szilvát félbevágott baconszeletekbe göngyöljük, azután fogvájóval összetûzzük. A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük. A virsliket háromfelé vágjuk, és egyenként betekerjük õket a tésztacsíkokba. A tetejüket bekenjük felvert tojással, majd a szilvás meg a virslis falatkákat is sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!