Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Fedõ alatt alacsony lángon pároljuk negyven percig. Ha túl száraz, öntsük fel vízben oldott leveskockával, sózzuk, borsozzuk. Vegyük le a tûzrõl, de pár percig még hagyjuk rajta a fedõt. A gazdag fehérjetartalmú, kiváló húspótló lencsét nemcsak télen érdemes fogyasztani, a hagymás lencsesaláta a nyári étrendbe is beiktatható. Zsálya helyett fûszerezhetjük a paradicsomos lencsét darált rozmaringgal is.
Gyorsabb az étel elõkészítése, ha friss paradicsom helyett paradicsompürét használunk. Kolbász helyett adhatunk a lencséhez csíkokra vágott baromfi- vagy marhahúst is, ezek a sima lencsefõzelékhez is kitûnõen illenek. Van, aki a lencséhez fõtt tojást ad, ezzel igazi fehérjebombát juttat a szervezetébe.