2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Majonézes burgonya

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, másfél dl majonéz, 2 dl kefir, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, ecet, cukor, ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát héjában megfõzzük és meghámozzuk. Hagyjuk teljesen kihûlni. Készítünk jó félliternyi ecetes-cukros-sós levet, amibe belekeverjük a nagyon vékony karikákra vágott burgonyát, és legalább két órán keresztül benne hagyjuk. Közben elkészítjük a majonézes mártást: a majonézt simára keverjük a kefirrel, beletesszük a reszelt vöröshagymát, megsózzuk, megborsozzuk, végül beleforgatjuk a leszûrt burgonyát. A burgonyát akár két nappal elõbb is megfõzhetjük, s legalább fél nappal a tálalás elõtt kell a mártásba belekeverni.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!