Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A petrezselymet megmossuk, néhány szál kivételével finomra vágjuk. Néhány szelet hagymát a díszítéshez félreteszünk. A fõzõlébõl két merõkanálnyit a hagymához adunk. A szegfûszeggel tûzdelt hagymát, a foghagymát és a babérlevelet kidobjuk. A lencsét leszûrjük, még melegen a hagymához adjuk, ráöntjük az olajat, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és kevés frissen õrölt borssal, lazán összekeverjük, lefedjük, és hagyjuk kihûlni. Tálaláskor még egyszer összekeverjük, ha szükséges, utánasózzuk, a félretett hagymakarikákkal és petrezselyemlevelekkel díszítjük. (Még finomabb, ha fogyasztás elõtt egy nappal készítjük.)
Jó étvágyat!