2024.04.19. - Emma

Szilveszeteri májpástétom

Hozzávalók: 30 dkg (bármilyen) máj, 1 zsemle, 1 fej hagyma, 2 dl tej, 2 tojás, petrezselyem, só, bors, majoranna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat csíkokra vágom, és egy kevés tejben megfõzöm, majd a tejet leöntöm róla. A zsemlét tejben áztatom, az apróra vágott hagymát olajon üvegesre párolom. A májat, a kinyomott zsemlét és a hagymát együtt húsdarálón ledarálom.

A fûszerekkel és a petrezselyemmel ízesítem. (Ha baromfi májat használok, akkor több fûszer kell bele!) Két tojásból rántottát készítek. A masszát és a rántottát együtt még kétszer átdarálom. Õzgerinc formában a hûtõbe teszem. Szeletelve tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!