2024.04.24. - György

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg csirkepaprikás, 2 pohár tejszín, 3+2 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kész csirkepaprikást lecsepegtetem, kicsontozom, lebõrözöm, apróra vágom. Egy serpenyõben vajat olvasztok és a csirkehúst kevés sóval és borssal megpirítom. A palacsintákba töltöm.

A palacsintákat egy tûzálló tálba teszem, leöntöm a tejszínnel elkevert paprikás szaft felével és elõmelegített sütõben mintegy 20 percig sütöm. Ekkor a szaft másik, felmelegített felét ráöntöm. Paprikakarikákkal és paradicsimszeletekkel díszítve forrón tálalom. Magyarországon az egyik legjobban elterjedt meleg elõétel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!