Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A burgonyákat meghámozom és uborkagyalun legyalulom. Minden darabból fenyõfamintát (süteménykiszúró) szúrok ki. A fenyõket többször váltott vízben megmosom, jól lecsurgatom, majd tiszta kendõvel megtörlöm.
Forró olajban 3 percig sütöm, majd szûrõn lecsepegtetem, hûlni hagyom, bezacskózom és lefagyasztom. Karácsonykor olajsütõben pillanatok alatt kisütöm, sózom és tálalom. A maradék burgonyából burgonyagombócot, krokettet, stb. készítek.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!