2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Karácsonyi borjúgerinc

Hozzávalók 4 fõre: 600 g borjúgerinc, 1 evõkanál repceolaj, 4 db savanyúkáposzta-levél, 1 evõkanál étolaj, 1 evõkanál cukor, 40 g káposzta, 200 g füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 0,5 l borjúalaplé, 2 evõkanál tejszín, 60 g vaj, só, bors – ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A borjúgerincet sózzuk, borsozzuk, megkenjük a repceolajjal és kb. 20 percre 65 Celsius-fokos sütõbe rakjuk. Étolajon cukrot karamellizálunk, megpároljuk rajta a sózott, lereszelt fejes káposztát és beletöltjük a savanyúkáposzta-levélbe. Tálaláskor kicsit meggõzöljük.

Ropogósra kisütött apróra vágott szalonnát kevés vöröshagymával borjúalaplében megpároljuk és krémesre turmixoljuk (ha szükséges szûrjük át). Tejszínnel és hideg vajjal dúsítjuk. Tálalás elõtt a gerinceket forró zsiradékon sütjük. Akkor jó, ha az ujjunkkal megnyomva olyan kemény mint a meg nem feszített bicepszünk, vagy a hüvelykujjunk alatti tenyérrészünk. Kevés pihentetés után a felszeletelt káposztával és a mártással tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!