2024.04.16. - Csongor

Kacsamáj torony Karácsonyra

Hozzávalók: 35 dkg hízott kacsamáj, 4 közepes, savanykás alma, 2 ek. citromlé, 4 szelet barna toastkenyér, 20+20+10 g vaj, só, bors, 3-4 endívialevél, 2 szál petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat megtisztítjuk, majd 16 vékony szeletre felvágjuk. Az almákat kimagozzuk, felkarikázzuk, majd megkenjük õket a citromlével. A kenyérbõl kerek formákat szaggatunk ki, majd 2 g vajban megpirítjuk az összes szeletet. Ezután beletesszük a többi vajat, megpirítjuk rajta az almákat, majd ezután a májszeleteket is.

A tálakra teszünk egy-egy szelet kenyeret, majd erre almát, májat, sózzuk, borsozzuk, megint almát és májat, és befedjük egy másik szelet kenyérrel. Végül az almák tetejét tesszük a torony tetejére, és így néhány percre sütõbe tesszük. A petrezselyemmel, endíviával körítve kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!