Hozzávalók: fél kg liszt, 15 dkg cukor, 1 dl olvasztott méz, 15 dkg margarin, 1 dl tejszín, 1 ek õrölt fahéj, 1 kk õrölt szegfûszeg, 1 kk gyömbérpor, 1 ek szódabikarbóna, 1 tojás.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A margarint, a mézzel, a cukorral, habosra keverem. Külön összekeverem a szódabikarbónát a liszttel és a fûszerekkel. A margarinos-mézes masszához hozzáadom a tejszínt és a tojást, majd a másik keverékkel összegyúrom. Egy napra a hûtõbe teszem. Lisztezett deszkán 6-7 mm vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval csókokat szúrok ki belõle. Elõmelegített sütõben közepes lángon világosbarnára sütöm. Pár nap múlva puhul csak meg, de azt sokáig megõrzi.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!