2024.04.24. - György

Kandírozott narancs- és citromhéj Karácsonyra

Hozzávalók: 2-3 vastag héjú narancs és/vagy citrom, cukor, fahéj (anélkül is jó).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A narancsot v. citromot meghámozzuk és a héját, fehérrel együtt, vékony csíkokra vágjuk. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, lefedjük, és három napig naponta 2x (reggel-este) cseréljük alatta a vizet, ez idõ alatt kiázik belõle a keserû íz.

Negyedik nap leszûrjük, és a narancshéjjal megegyezõ mennyiségû (súlyú)cukrot adunk hozzá, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, majd 10 percig fõzzük. Ezt három napon keresztül megismételjük. Harmadik napon, miután 10 percig fõztük, hagyjuk picit kihûlni, leszûrjük, majd cukorban megforgatjuk (fahéjas cukorral még finomabb).

Szétterítjük zsírpapíros/sütõpapíros rácson, és hagyjuk megszáradni, ez kb. 1 nap. Ezután jól záródó dobozokba v. befõttesüvegekbe töltjük és lehetõleg sötét, hûvös helyen tároljuk. Süteményeket, desszerteket ízesíthetünk vele. Sokáig eláll.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!