Hozzávalók: 1 pulyka, 1 kg gesztenye, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, 10 dkg vaj, 3 db zsemle, 3 db tojás, õrölt bors, szerecsendió, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pulykát hagyd egészben, ne vágd le a lábait, csak a combjaiból távolítsd el az inakat. A tölteléket ne a bõre alá, hanem a hasüregbe töltsd. Ehhez elõbb a mellcsontot éles késsel fejtsd le a húsról. A zsemléket áztasd tejbe, majd nyomkodd ki. A gesztenyét fõzd meg tejben, majd hûtsd le. A vajat a tojásokkal keverd habosra, add hozzá a darált húst, a zsemléket, a gesztenyét, és dolgozd jól össze. Ízesítsd borssal, sóval és szerecsendióval. A szalonnából vágj vékony szeleteket. Sózd be a hasüreget, és töltsd bele az elkészített tölteléket.
A nyílást varrd be, majd kívülrõl is sózd be a pulykát, és mielõtt összekötözöd, tedd rá a szalonnaszeleteket. Tedd egy zsírozott tepsibe, öntsd le olvasztott zsírral, és középmeleg sütõben süsd pirosra. A sütés végén távolítsd el róla a szalonnát. Önts alá egy kevés vizet, és saját levével locsolgasd. Mielõtt feldarabolnád, hagyd fél órát pihenni. A zsírjából készíts pecsenyelevet, öntsd kis csészékbe, és tedd az asztalra. Tálalhatod párolt rizzsel és többféle gyümölcskompóttal. Nem fogsz csalódni!
Jó étvágyat!