2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gesztenyével töltött pulyka

Hozzávalók: 1 pulyka, 1 kg gesztenye, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, 10 dkg vaj, 3 db zsemle, 3 db tojás, õrölt bors, szerecsendió, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykát hagyd egészben, ne vágd le a lábait, csak a combjaiból távolítsd el az inakat. A tölteléket ne a bõre alá, hanem a hasüregbe töltsd. Ehhez elõbb a mellcsontot éles késsel fejtsd le a húsról. A zsemléket áztasd tejbe, majd nyomkodd ki. A gesztenyét fõzd meg tejben, majd hûtsd le. A vajat a tojásokkal keverd habosra, add hozzá a darált húst, a zsemléket, a gesztenyét, és dolgozd jól össze. Ízesítsd borssal, sóval és szerecsendióval. A szalonnából vágj vékony szeleteket. Sózd be a hasüreget, és töltsd bele az elkészített tölteléket.

A nyílást varrd be, majd kívülrõl is sózd be a pulykát, és mielõtt összekötözöd, tedd rá a szalonnaszeleteket. Tedd egy zsírozott tepsibe, öntsd le olvasztott zsírral, és középmeleg sütõben süsd pirosra. A sütés végén távolítsd el róla a szalonnát. Önts alá egy kevés vizet, és saját levével locsolgasd. Mielõtt feldarabolnád, hagyd fél órát pihenni. A zsírjából készíts pecsenyelevet, öntsd kis csészékbe, és tedd az asztalra. Tálalhatod párolt rizzsel és többféle gyümölcskompóttal. Nem fogsz csalódni!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!