2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Húsos-káposztás tészta

Hozzávalók: 1 vöröshagyma (lila hagyma is lehet), 7-8 dkg vékony szelet húsos szalonna, 3 evõkanál olívaolaj, 1 szép libacomb, 1 sárgarépa, 1 dl száraz fehérbor, 2-3 dl húsleves (kockából is jó, só, õrölt bors, fél fej (kb. 30 dkg) kelkáposzta, 35 dkg rövid csõtészta, fél csokor zeller zöld, 1 csokor petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított hagymát finomra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. Együtt az olajra dobjuk, kis lángon 8-10 percig pároljuk-pirítjuk. Ak­kor jó, ha a szalonna zsírja kiolvadt, a hagyma pedig szép aranysárga színt kapott. Közben a libacombot kicsontozzuk, bõrével együtt félkis­ujjnyi csíkokra vágjuk.

A hagymás szalonnára dobjuk és kevergetve fe­héredésig sütjük, majd a kis koc­kákra aprított répát is hozzáadjuk. A borral és egy kevés levessel föl­öntjük, megsózzuk, megborsozzuk és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben elfövõ le­vét idõnként pótoljuk. A kelkáposz­tát - miután megtisztítottuk - kis­ujjnyi csíkokra metéljük.

A tésztát elõírás szerint kifõzzük, de 3 perc­cel azelõtt, hogy elkészülne, a kelt is beleszórjuk. Ha megfõtt, leszûr­jük, jól lecsöpögtetjük, majd az ízes libaraguval összekeverjük. Végül fölaprított zeller zölddel és petrezse­lyemmel tesszük zamatosabbá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!