2024.04.25. - Márk

Túrós csusza

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 15 dkg szalonna (ízlés szerint sós vagy füstölt), 40 dkg túró, 2 dl tej­föl, ízlés szerint só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztbõl és a tojásból ha szükséges, kevés víz hozzáadásá­val - tésztát gyúrunk. Kb. 30 percig pihentetjük, majd vé­konyra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát szikkadni hagyjuk. A szikkadt tésztát közel azonos méretû darabokra tépjük (nem vágjuk, mert az eredeti csusza tépett tésztából készül).

A szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük. A megpirított töpörtyût a zsírból kiszedjük, és melegen tartjuk. A tésztát sós vízben kifõzzük, lecsöpögtetjük, majd a meleg szalonnazsírra tesszük, és alaposan összekavarjuk. A túrót villával összetörjük, és mindenki ízlés szerinti mennyiséget tesz a kiszedett tésztára, amit gazdagíthat tejfüllel és töpörtyûvel.

Tálalhatjuk úgy is, hogy az összetört túrát a tésztához kever­jük, meglocsoljuk tejföllel és rászórjuk a töpörtyût. Megjegyzés: Ha nincs idõnk tésztát gyúrni, akkor ízlésünk­nek megfelelõ, készen vásárolt tésztát fõzzünk ki. A további­akban az elkészítése megegyezik az elõzõekben leírtakkal.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!