2024.03.29. - Auguszta

Ágyon sült kacsa

Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fiatal pecsenyekacsát megmossuk, besózzuk. Nagyobb lábasba tesszük, bekenjük 1 kis zsírral,és 1-2 kanál vizet öntve alá - fedõ alatt -félpuhára pároljuk. Közben 1 másik lábast - vagy tepsit - kizsírozunk, aljára teszünk 1 sor hámozott, karikára vágott nyers burgonyát, erre 1 sor fõtt rizst, meghintjük törött borssal, sóval, 1 evõkanál reszelt vöröshagymával, majd ismét 1 sor burgonyakarikát rakunk.

Erre az "ágy"-ra tesszük a félig sült kacsát, leöntjük 1 kanál paprikás zsírral, és a sütõben - alsó lángon, 1 kevés vízzel vagy borral öntözgetve - szép pirosra sütjük. A megsült kacsát vágódeszkára tesszük, 10-15 percnyi pihentetés után szeleteljük. A rizses burgonyát lapátkanállal tálra tesszük, és a felszeletelt kacsát ezen tálaljuk. Ha tûzálló tálban készítjük, ugyanabban az edényben tálalhatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!