Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A visszamaradt szalonnazsíron világosra pirítom a szemlemorzsát és a vajjal kikent tûzálló tál aljára szórom a felét. Erre terítem szét a félig fõtt karfiol felét. Rászórok õrölt borókabogyót és õrölt fehér borsot, rámorzsolok egy gerezd zúzott fokhagymát, majd beborítom a megmosott paradicsomkarikák felével. Jól megsózom, beborítom a megtisztított és karikákra vágott vöröshagyma felével és a reszelt sajt egyharmadával. Erre újabb réteg karfiol kerül és addig folytatom a rétegezést, amíg csak tart a hozzávalókból.
A tetejére szórom a maradék zsemlemorzsát, meghintem a reszelt sajttal, leöntöm a tejföllel és a pörcöt is rászórom a tetejére. Elõmelegített forró sütõben 25 percig sütöm közepes lángon. Kelbimbóval vagy brokkolival is el lehet készíteni.
Jó étvágyat!