2024.04.20. - Tivadar

Gyümölcsös rizsfelfújt

Hozzávalók: 15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümölcs, vagy kompót, 1 púpozott ek kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott rizst annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük fõni, egy kicsit megsózzuk, majd ha a vizet magába szívta, ráontjuk a tejet, közé keverjük a vajat. Egész kis lángon addig fõzzük, míg a tejet a rizs magába nem szívta. A tojássárgákat, 20 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, és óvatosan beleforgatjuk a teljesen kihûlt tejberizst.

A massza felét kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tûzálló tálba öntjük, rásimítjuk a gyümölcsöt, megszórjuk cukorral és fahéjjal. A maradék rizst a kakaóval összekeverjük, és a gyümölcsre terítjük. Közepesen meleg sütõben, kb. 35-40 percig sütjük. Málnaszörppel, vagy hígított baracklekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!