2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Áfonyás-joghurtos muffin

Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az áfonyát mosd meg hideg vízben és csepegtesd le alaposan (esetleg papírtörlõvel finoman itasd le a vizet). Keverd ki külön a cukrot a tojással, a margarinnal és a joghurttal, illetve a lisztet a sütõporral. Ezután keverd össze a két elegyet, végül add hozzá a gyümölcsöt is.

A muffin sütõ-formába helyezz papírkapszlikat (süteménytartó formák), töltsd meg mindegyiket 2/3 részig a masszával, majd elõmelegített sütõbe téve süsd 180 fokon kb. 20-25 percig. Jó étvágyat! Tipp: A sütés elsõ 5 percében ne nyisd ki a sütõ ajtaját, különben összeesik a muffin teteje.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!